Topadviseur van Bush, Wolfowitz, wil voor Clinton stemmen

De kritiek van de Republikeinen op hun presidentskandidaat Donald Trump houdt niet op. Nu heeft ook Paul Wolfowitz, een topadviseur van voormalig president George W. Bush, gezegd dat hij wellicht voor Hillary Clinton zal stemmen. Hij acht Trump ongeschikt voor het presidentschap.

Paul Wolfowitz is niet de eerste de beste. Hij was onder de Republikeinse president George W. Bush viceminister van Defensie en was en was in die functie onder meer betrokken bij de omstreden invasie in Irak. Nadien was hij voorzitter van de Wereldbank.

In het Duitse blad "Der Spiegel" zegt Wolfowitz nu dat hij de kandidaat van zijn partij Donald Trump beschouwt als "een veiligheidsrisico wegens zijn bewondering voor de Russische president Vladimir Poetin of zijn visie op China".

Wolfowitz mag dan wel ernstige twijfels hebben over de Democrate Hillary Clinton, hij denkt toch dat hij voor haar zal stemmen. Het is niet enkel een afwijzing van Trump, maar een stem voor Clinton en dat nog wel van een topfiguur in de administratie van voormalig president Bush.

Eerder hadden nog meer Republikeinen aangekondigd dat ze niet voor Trump of zelfs ronduit voor Clinton zouden stemmen. Het is ongezien dat een presidentskandidaat zoveel tegenwind krijgt uit eigen rangen.