Wat is Kanye West van plan met 4 minuten "carte blanche" op MTV Awards?

Opvallend intermezzo in de uitzending van de MTV Awards aanstaande zondag: rapper/producer Kanye West krijgt vier minuten vrij spel op het podium. Wat hij daar precies mee van plan is, is voorlopig onduidelijk. Maar dat het mogelijk legendarische beelden oplevert, lijkt nagenoeg zeker. West en de VMA's: het is iets speciaals.

Volgens showbizzsite TMZ weet MTV zelf ook niet hoe de rapper zijn uitzendtijd gaat invullen. "Maar dat het groots wordt, lijkt een zekerheid", klinkt het. Vrouwlief Kim Kardashian leidt de awardshow komende zondag trouwens in goede banen. Of zij bij de "act" van haar man betrokken wordt, is nog maar de vraag.

Of West nu zingt, danst of gewoon zichzelf is: de voorbije jaren ging zijn aanwezigheid op de MTV Awards steevast over de tongen. In 2009 onderbrak hij -duidelijk dronken- de bedankingsspeech van winnares Taylor Swift met de uitspraak "Imma let ya finish" ("ik laat je wel uitspreken", nvdr). Waarna hij prompt Beyoncé uitriep tot de eigenlijke "terechte winnaar".

Vorig jaar kondigde West - na een onsamenhangend betoog van ruim 10 minuten- zelfs aan dat hij in 2020 in de voetsporen wil treden van Barack Obama, als president van de VS. Of hij voor de derde keer over de tongen zal gaan na de uitreiking van de MTV Awards, weten we maandagochtend. Geruchten dat hij het officieel zou willen goedmaken met zangeres Taylor Swift worden door de entourage van de zangeres met klem ontkend.

Herbekijk: Kanye West onderbreekt Taylor Swift

Herbekijk: Kanye West wil president worden