Wegdek E314 in Holsbeek beschadigd door hitte

Op de E314 in Holsbeek, Vlaams-Brabant, is een stuk wegdek omhooggekomen door de hitte. Het verkeer richting Leuven moet over de pechstrook, en dat zal door de herstellingswerkzaamheden tot zondagavond zo zijn. De file groeit snel aan, rond 7 uur was de wachttijd er al opgelopen tot drie kwartier.

Rond 19 uur gisteravond is door het warme weer in Holsbeek een stuk beton van de E314 naar Leuven omhooggekomen. Hierdoor zijn beide rijstroken afgesloten en moet het verkeer er over de pechstrook. Volgens Wegen en Verkeer zal de hinder zeker tot zondagavond duren.

Om 7 uur vanochtend liep de vertraging al op tot drie kwartier. Het verkeer vanuit Limburg naar het westen wordt aangeraden via Antwerpen te rijden. En wie vanuit het oosten van Brabant naar Leuven wil, kan beter de gewestwegen gebruiken. Al slibt het verkeer daar ook dicht, onder meer op de N19 (Aarschotsesteenweg) tussen Aarschot en Wezemaal.