45.000 bezoekers voor tweede festivaldag Maanrock

In Mechelen zijn naar schatting 45.000 mensen naar de binnenstad afgezakt voor de tweede festivaldag van Maanrock. Onder hen waren ook enkele bewoners van de vluchtelingenopvang aan de Nekkerhal die door mmMechelen Feest-voorzitter op het festivalterrein werden rondgeleid.

Op het Klassiek Podium stond vanmiddag Casco Phil centraal, dat zorgde voor een gevarieerd klassiek programma. Met dirigent Ben Haehouts stond op het Klassiek Podium een Mechelaar in de spotlights, en ook op de andere podia kwam bij deze verjaardagseditie, de 20e, veel Mechels talent aan bod.

Vandaag werden ook een 25-tal bewoners van de vluchtelingenopvang aan de Nekkerhal rondgeleid op het festivalterrein. "Dat is eigenlijk het sluitstuk van de hele zomer", zo zei mmMechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo. "Bij alle evenementen uit 'De Zomer Is Van Mechelen' hebben een 100-tal bewoners meegewerkt, het zijn echt nieuwe Mechelaars, en wij wilden hen daarvoor bedanken."

Calvo is enorm tevreden met het verloop van de verjaardageditie van het stadsfestival. "We gaan zaterdag afklokken op zo'n 45.000 bezoekers en de sfeer in de stad is echt zeer aangenaam", zegt hij. "De mensen gaan heel goed om met de hitte, voorlopig verloopt alles rimpelloos."

De politie betrapte gisterenavond wel 19 wildplassers. "Er zijn maar liefst 164 plaspunten voorzien. De organisatie heeft daar echt een serieuze inspanning voor gedaan, dus vinden wij het wel heel opvallend dat er nog 19 mensen zich laten betrappen op wildplassen", zo zei Dirk Van de Sande, woordvoerder van politie Mechelen-Willebroek.