Campagneleider Trump als kiezer geregistreerd in leeg huis in Florida

De nieuwe campagneleider van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, Steve Bannon, stond tot vorige week als kiezer geregistreerd in een onbewoond huis in Florida. Mogelijk pleegde hij daarmee een inbreuk op de kieswet. Bannon heeft zich intussen geregistreerd in het huis van een vriend in Florida.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Bannon stond als kiezer geregistreerd in de staat Florida, een "strijdstaat" bij de presidentsverkiezingen, die zowel naar Donald Trump als Hillary Clinton kan gaan. Maar het adres dat hij had opgegeven, is dat van een onbewoond huis dat volgens de buren al maanden leegstaat en binnenkort zelfs wordt afgebroken.

De kieswet in Florida zegt dat stemmers ook wettelijke bewoners moeten zijn van de staat waar ze zich registreren om te stemmen. Op het doorgeven van onjuiste informatie bij de kiesregistratie staan gevangenisstraffen tot vijf jaar.

Bannon werd vorige week aangesteld tot Trumps nieuwe campagneleider en runde daarvoor de conservatieve website Breitbart News. Hij heeft zijn registratie als kiezer nu overgedragen naar het huis van een vriend van Breitbart News die in Florida woont.