Dode bij brand in instelling mentaal gehandicapten in Doornik

Bij een brand in een instelling voor mentaal gehandicapten vlak bij Doornik is een dode gevallen, een vrouw die gestikt is door de rook. Negen andere bewoners die een lichte vergiftiging opliepen, werden opgenomen in het ziekenhuis.

De brand brak gisteravond rond 19.40 uur uit op de tweede verdieping van de residentie "Home de Taintignies", in de gemeente Rumes. "Er waren acht slaapkamers op deze verdieping. Het slachtoffer was niet in de kamer waar de brand uitbrak. De vrouw was al overleden toen de brandweer wilde evacueren. Ze bezweek aan de hevige rook op de verdieping", zegt Julien Gillet, de operationele directeur van het tehuis.

"Nog zeven bewoners en twee medewerkers liepen een rookvergiftiging op en werden opgenomen in de ziekenhuizen van Doornik en Moeskroen. Op dit moment weten we niet hoe de brand is ontstaan, of het om een accidentele of criminele brand gaat. Het parket van Doornik werd op de hoogte gebracht van de feiten, aldus Gillet.