Onderzoek naar mogelijke bouwovertredingen in Italiaans rampgebied

Het openbaar ministerie in de Italiaanse provincie Rieti onderzoekt of de bouwvoorschriften zijn overtreden in het gebied dat zwaar is getroffen door de aardbeving. "Wat daar gebeurd is, kan niet enkel als ongeluk worden gezien", aldus procureur Giuseppe Saieva in de krant La Repubblica zaterdag.
AFP or licensors

Bij enkele van de vernielde huizen is "met meer zand dan cement" gebouwd. Vooral de instorting van een net gerenoveerde basisschool in Amatrice zorgde voor opzien. Tot op heden zijn echter nog geen verdachten opgepakt.

Intussen is de dodentol opnieuw opgelopen. Volgens de civiele bescherming zijn er al 290 dodelijke slachtoffers te betreuren. Van hen kwamen er 230 om in Amatrice, 11 in Accumoli en 49 in Arquato.