Busje gaat over de kop op de E40 in Jabbeke

Op de E40 in Jabbeke is kort voor de middag een busje met andersvaliden over de kop gegaan. De groep behoorde toe aan een opvangcentrum voor andersvaliden uit Bergen dat met twee busjes op weg was naar de kust.

Net voor de splitsing A10/A18 verloor de bestuurder van het tweede busje de controle over zijn stuur. De wagen ging over de kop en belandde op zijn dak op de rechterrijstrook richting Oostende.

De hulpdiensten snelden meteen met zes ambulances en twee mug-voertuigen ter plaatse en ook de mug-heli landde in een veld naast de snelweg.

Uiteindelijk bleek zowel de menselijke als de blikschade mee te vallen. Negen mensen werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De snelweg richting Oostende werd gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer, waardoor er meteen enkele kilometers file ontstond. Intussen is de rijbaan opnieuw vrijgegeven.

Meest gelezen