De hittegolf is alweer voorbij

Vandaag is het duidelijk minder warm en drukkend dan de voorbije dagen, en aangezien het in Ukkel vandaag geen 25 graden is geworden, is de hittegolf officieel voorbij.
Het provinciaal domein in Huizingen aan het begin van de hittegolf.

Het KMI spreekt van een hittegolf als het vijf dagen op rij minstens 25 graden wordt in Ukkel, en als op drie van die dagen het 30 graden wordt.

Dinsdag was de eerste dag dat in Ukkel 25 graden gehaald werd - het werd zelfs 28,3 graden -, woensdag werd het bijna 32 graden en donderdag zelfs 32,5 graden. Vrijdag was er een kleine terugval maar werd het toch nog 27,8 graden, ruim boven 25 graden dus, en toen het zaterdag 30,7 graden werd in Ukkel, zaten we officieel in een hittegolf: vijf dagen minstens 25 graden en op drie daarvan minstens 30 graden.

Als de dagen daarna het kwik in Ukkel opnieuw 25 graden haalt, dan duurt de hittegolf voort, maar dat is nu niet het geval. In Ukkel werd het vandaag zelfs geen 24 graden, en daarmee is de hittegolf dus officieel voorbij.

Morgen wordt het een regendagje en met maxima rond 22 graden beduidend frisser, de rest van de week wordt rustig en zonnig zomerweer verwacht maar niet langer het tropische weer van de afgelopen dagen.