Jongerenbendes gaan op de vuist in Kortrijk

Het stadsbestuur in Kortrijk heeft een plaats- en contactverbod opgelegd aan twee jongerenbendes die de voorbije dagen enkele keren met elkaar op de vuist gingen. De maatregel geldt tot het einde van de maand.
Schouwburgplein. (Foto archief)

Vrijdagavond is het in de stad tot een zware vechtpartij gekomen tussen een groep Afghanen en een groep jongeren van allochtone afkomst uit Kortrijk. Dat gebeurde in een winkelstraat terwijl de terrassen vol zaten. Getuigen zeggen dat de twee groepen elkaar met riemen en baseballknuppels te lijf gingen. Het gevecht ging nadien door op het Schouwburgplein waar de politie tussenbeide kon komen. Acht minderjarigen werden opgepakt.

Gisteren is het dan opnieuw tot een confrontatie gekomen, er vielen twee gewonden bij een steekpartij. Op basis van de camerabeelden kon de politie drie meerderjarige verdachten arresteren.

De aanleiding van de confrontatie tussen de twee bendes is een erekwestie waarbij enkele dagen geleden Afghanen een 14-jarig meisje in een auto probeerden te sleuren. Dat mislukte nadat een jongen tussenbeide kon komen.

Gisteravond was er extra politie op de been, om nieuwe vechtpartijen te voorkomen.