Maanrock brengt K3-gekte naar Mechelen

Zo'n 20.000 mensen zijn vanmiddag naar de Mechelse Grote Markt afgezakt voor een optreden van K3. Voor de 20e editie van Maanrock werden voor het zondagse kinderprogramma alle registers opengetrokken. De meidengroep bracht een mix van nieuwe en oude nummers, en lokte ook heel wat volwassenen zonder kinderen naar Mechelen.

Zelfs een goede 25 graden op de thermometer en een loden zon konden de K3-fans er niet van weerhouden naar de Mechelse Grote Markt af te zakken. Al vóór 10 uur vanmorgen stonden de eerste fans klaar voor het podium, terwijl de show maar om 14 uur van start ging. Uiteindelijk kwamen zo'n 20.000 mensen, veel kinderen maar zeker niet minder (jong)volwassenen, naar de binnenstad.

Het publiek werd eerst ontroerd door mini-stadsartiest Yannis die enkele nummers rapte en die nadien samen met zijn zus Noor een ode bracht aan Rommy, het cartoonkaraktertje dat gebaseerd is op de Sint-Romboutstoren en op elke kinderactiviteit in Mechelen van de partij is.

Daarna kwam het echte werk: de meisjes van K3, met de rosse Hanne die een thuismatch speelt, openden met enkele nummers uit hun album "10.000 luchtballonnen" en ze vulden de setlist aan met enkele klassiekers uit de oude doos. Alle liedjes werden ook uitgebeeld door een tolk in gebarentaal. Het publiek zong luidkeels mee van de eerste tot de laatste noot. De meisjes van K3 maakten een selfie met het publiek en sloten af met de hit waarmee het voor de drie allemaal begon, "10.000 luchtballonnen".

Daarna werden de ROM Skippers op het podium geroepen: de Mechelse ropeskippers werden onlangs wereldkampioen Ropeskipping (touwspringen) en mochten hun kunstjes voor de hele markt nog eens overdoen.

Het zondagse kinderprogramma van de 20e editie van Maanrock wordt afgesloten door Mega Mindy.

Meest gelezen