Nieuw wereldrecord voor wereldrecordhouder wereldrecords

De man met de meest vermeldingen in het Guinnessboek met records heeft een nieuw record geclaimd: de 61-jarige Amerikaan Ashrita Furman zette 72.000 kaarsen op een verjaardagstaart.

Furman - goed voor 621 records sinds 1986, waarvan 206 nog steeds niet verbroken - realiseerde zijn nieuwste prestatie gisteren in New York, op een taart ter ere van de meditatiegoeroe Sri Chinmoy (1931-2007), die vandaag 85 zou zijn geworden.

De taart was 13,5 op 3 meter groot. Om het record scherp te stellen, moesten de 72.000 kaarsjes simultaan minstens twee minuten branden. Zeventig vrienden hielpen Furman de kaarsen aan te steken met gasfakkels.

Bij eerdere recordpogingen probeerde Furman onder meer om in 1 minuut het grootste aantal hardgekookte eieren op te vangen met zijn mond (foto boven) en om onder water te jongleren in een aquarium vol haaien.

AP2006

lees ook