Oud-drummer Earth and Fire en Het Goede Doel overleden

De Nederlandse drummer Ab Tamboer is vrijdag overleden. Tamboer verwierf vooral bekendheid als drummer van Earth and Fire en Het Goede Doel. Bij Earth and Fire speelde hij onder meer op "Weekend", hun grootste hit uit 1969. Tamboer overleed aan de gevolgen van longfalen.
De groep Earth & Fire in 1979, met uiterst rechts Ab Tamboer

Earth and Fire, met frontvrouw Jerney Kaagman, stond in 1979 zeven weken op één in de Nederlandse hitparade met "Weekend". De single werd 210.000 keer verkocht.

Tamboer speelde later ook nog bij Kayak, Sandy Coast en Tee-Set. Hij maakte deel uit van de muzikanten van de Nederlandse versie van de musical Cats en speelde de drumpartijen in voor Kinderen voor Kinderen. Voor die laatste groep schreef hij ook mee aan enkele nummers.

Vorig jaar overleed een andere drummer van Earth and Fire, Ton van der Kleij, al op 66-jarige leeftijd.