Pirelli-kalender zoemt in op acteertalent

De felbegeerde Pirelli-kalender zal in 2017 niet zozeer focussen op bloot, dan wel op karakter. Onder impuls van de Duitse fotograaf Peter Lindbergh werd gekozen voor de persoonlijkheid van actrices als Nicole Kidman (foto onder), Helen Mirren en Julianne Moore.

Bikini's en blote huid moeten in 2017 plaats ruimen voor karakter, T-shirts en pulls met gesloten hals. De Italiaanse bandenproducent Pirelli zocht voor de komende editie van zijn felbegeerde relatiegeschenk de Duitse fotograaf Peter Lindbergh aan.

Lindbergh, die er prat op gaat dat hij zijn foto's achteraf niet meer bewerkt met Photoshop, maakte ook al in 1996 en 2002 de foto's voor de kalender. Deze keer wil hij naar eigen zeggen de klemtoon leggen op het sexappeal van het brein. "Talent is belangrijker dan een fantastisch lijf", aldus Lindbergh in het modetijdschrift Vogue.

Pirelli maakte vandaag enkele namen bekend vrouwen die op de nieuwe kalender zullen te zien zijn. Het zijn stuk voor stuk actrices die al wat bereikt hebben, onder meer Nicole Kidman, Uma Thurman, Kate Winslet, Julianne Moore, Robin Wright, Rooney Mara, Lupita Nyong'o, Penelope Cruz, Jessica Chastain, Lea Seydoux, Zhang Ziyi en Charlotte Rampling. De jongste in de rij is Alicia Vikander (27), Helen Mirren mag zich met haar 71 jaar de oudste schoonheid op de kalender noemen.