Televisiezender 2BE herrijst als Q2

Om 20.30 uur vanavond is een nieuwe Vlaamse televisiezender van start gegaan. Q2 is de nieuwe naam voor 2BE. De zender blijft zich op jongeren richten maar vormt voortaan wel een tandem met radiozender QMusic . Q-gewijs ging het nieuwe tv-station vanavond van start met de pilootaflevering van de Amerikaanse reeks Quantico.

Q2, met de slagzin "You make us Q", belooft een aanbod vol comedy, films, spannende tv-series als "Rosewood", "Mr. Robot" en "Quantico". De zender programmeert vanavond al meteen een eerste aflevering van beide series. "Quantico" is de misdaadreeks rond FBI-agente Alex Parrish die zelf hoofdverdachte wordt van een terroristische aanslag. De hoofdrol wordt gespeeld door Priyanka Chopra, een Indiase actrice die ooit nog Miss World was.

Andere reeksen die dit najaar te zien zullen zijn, zijn "Rosewood" en "Life in Pieces". Q2 zal voorts ook veel voetbal brengen, met de wedstrijden van de Champions League en entertainment, onder meer met "The Voice USA".