Zoektocht naar jongen die in Samber viel stopgezet

De zoekacties naar de jongen van acht jaar die gisteren van een plezierboot viel in de Samber in het Henegouwse Lobbes, zijn voorlopig stopgezet. Morgen wordt er verder gezocht. De jongen viel wellicht in het water toen zijn bal over boord sloeg. Het parket van Charleroi heeft een onderzoek geopende naar de ouders voor onvrijwillige doodslag.
(Archieffoto)

Vanmorgen was de zoektocht naar de jongen opnieuw opgestart, nadat hij zaterdagavond was stopgezet. Toen vloog een helikopter over het gebied in de hoop het kind terug te vinden en de zoektocht te vergemakkelijken.

Reddingsteams hebben de hele dag verder gezocht, maar voorlopig zonder resultaat. In afspraak met de onderzoeksrechter en de familie is besloten de zoekactie vanavond stop te zetten, omdat de redders  al 36 uur aan het werk zijn.

Alain Remue van de Cel Vermiste Personen zegt wel dat de zoektocht morgen met dezelfde middelen wordt voortgezet. Hij doet een oproep aan wandelaars langs de Samber om uit te kijken naar elke aanwijzing, zoals bijvoorbeeld een stuk kleding in het water van de rivier of op de oevers, om het lichaam van de jongen terug te vinden. .

De jongen was gisteren op de kleine plezierboot met een bal aan het spelen, toen de bal over de boord sloeg. Hij wilde die waarschijnlijk uit het water halen en zou zo in het water gevallen zijn.

Onvrijwillige doodslag

Het parket van Charleroi heeft intussen bevestigd dat het een onderzoek geopend heeft naar de ouders voor onvrijwillige doodslag wegens gebrek aan toezicht of voorzichtigheid.

Uit het eerste verhoor van de ouders blijkt dat Anthony aan het spelen was, uitgleed en overboord sloeg. Een jonger meisje zou getuige geweest zijn van het incident, maar de ouders zelf hadden de verdwijning van hun zoontje pas na enkele minuten door. Daardoor konden ze de exacte locatie van het incident, ter hoogte van Lobbes, niet aanwijzen.