Al ruim 11 miljoen mensen bekeken gelatinefilmpje "Over eten"

"Over eten", het voedingsprogramma op Eén, maakte enkele maanden geleden een ontluisterend filmpje over de manier waarop gelatine, het hoofdbestanddeel van heel wat snoepgoed*, gemaakt wordt. Enkele dierenrechtenorganisaties pikten het opnieuw op waardoor de video nu viraal gaat. Meer dan 11 miljoen mensen hebben het filmpje intussen bekeken.

"Over eten" maakte enkele maanden in de rubriek "De weg van..." een filmpje over het productieproces van gummibeertjes. De weg van het snoepje ging helemaal terug tot de gelatine, die uit varkenshuid gewonnen wordt. Het filmpje kende bij ons heel wat succes, maar dat was nog niets in vergelijking met de internationale belangstelling die onlangs ontstond.

Een Israëlische dierenrechtenorganisatie postte vorige week dezelfde video op haar Facebookpagina. Na enkele dagen had het al vier miljoen clicks. Toen ook dierenrechtenorganisatie PETA het filmpje deelde, ging het aantal views razendsnel de hoogte in. Wereldwijd hebben ruim elf miljoen mensen het filmpje intussen bekeken. De video is al 130.000 keer gedeeld en verschillende krantensites hebben het filmpje intussen opgepikt.

*De snoepjes die in "Over eten" gefilmd werden, bestaan maar voor 7% uit gelatine. Verder bestaan de snoepjes vooral uit water, zetmeel, suiker, kleurstoffen en smaakstoffen.

De weg van gelatine: van snoep tot varken

Meest gelezen