Hellerman als laatste overblijvend lid van Weavers overleden

De Amerikaanse zanger, gitarist en liedjesschrijver Fred Hellerman is als laatste overblijvend lid van de Amerikaanse folkgroep Weavers overleden. Dat meldt de New York Times. Hellerman werd 89 jaar.
De Weavers, Fred Hellerman staat helemaal rechts.

In de jaren 50 brachten de Weavers met liedjes als "If I had a hammer", "Goodnight Irene" en "Kisses sweeter than wine" folkmuziek tot bij het grote publiek. Ze plaveiden daarmee de weg voor Joan Baez, Bob Dylan en het trio Peter, Paul and Mary.

Hellerman was de steunpilaar van de groep die voorts bestond uit Pete Seeger, Lee Hays en Ronnie Gilbert. Die overleden respectievelijk in 2014, 1981 en 2015.

Na het uiteenvallen van de Weavers in 1964 bleef Hellerman als muzikant en producer in de muzieksector actief. Hij werkte onder anderen met Joan Baez, Judy Collins en Arlo Guthrie ("Alice's restaurant"). Hij overleed donderdag thuis in Weston in de staat Connecticut.