"Problemski hotel" opent Raindance Film Festival

"Problemski hotel", de debuutfilm van de Belgische regisseur Manu Riche en gebaseerd op het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, wordt de openingsfilm van het 24e Raindance Film Festival in Londen. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

In Londen vindt van 21 september tot 2 oktober het Raindance Film Festival plaats en dit al voor de 24e keer. De openingsfilm wordt "Problemski hotel", het debuut van regisseur Manu Riche naar het boek van Dimitri Verhulst.

Volgens Raindance is "Problemski hotel" zowel "tijdloos als actueel". Centraal in de film staat de vluchteling Bipul, wiens afkomst voor iedereen een mysterie blijft, zelfs voor zichzelf. Als op een dag Lidia in het vluchtelingencentrum arriveert, ziet hij de toekomst plots rooskleuriger in. "De personages worden uit hun dagelijkse realiteit gekatapulteerd in de Kafkaiaanse absurditeit van het vluchtelingen niemandsland." De film, zo stelt het festival, is “internationaal en uniek op het vlak van creativiteit en zijn kracht om het publiek te betrekken."

Naast bijrollen van gevestigde waarden Marijke Pinoy en Josse De Pauw, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Anne Teresa De Keersmaeker-danser Tarek Halaby en de Vlaams-Kazachse Evgenia Brendes.

Veerle Baetens

Op de slotavond van het festival wordt dan weer "Des nouvelles de la planète Mars" vertoond, een film van Dominik Moll waarin Veerle Baetens meespeelt. Eerder maakte Raindance bekend dat het de korte films "Feel sad for the bunny" van VAF Wildcardlaureaat Kenneth Mercken en "Nkosi coiffure" van Frederike Migom op zijn programma heeft staan.

Uit "Van Gils & Gasten" (12/01/2016):

Uit "Het Journaal" (12/01/2016):

Uit "De afspraak" (05/01/2016):