300 Gentse studenten moeten examen opnieuw afleggen na brandalarm

Zo'n driehonderd studenten van de Universiteit van Gent moeten deze namiddag hun examen opnieuw maken na een brandalarm en bijhorende evacuatie vanochtend. "Het onverwachte collectief overlegmoment was misschien gezellig voor de studenten, maar wie nog niet ingediend had zal het examen toch opnieuw moeten doen."

In de Universiteitstraat, waar gebouwen van de faculteiten Rechten en Politieke en Sociale Wetenschappen zijn, was er rond 9.30 uur brandalarm.

"Er was rookontwikkeling in de technische ruimte van een liftcabine. Er werd geen risico genomen. De brandweer werd gebeld en het gebouw werd geëvacueerd", zegt Stephanie Lenoir van de Gentse universiteit. Op dat moment waren er een zestal, vooral schriftelijke, herexamens aan de gang.

De studenten verzamelden buiten en konden uiteraard met elkaar praten over het examen. "De studenten werden via het studentenplatform op de hoogte gebracht van de nieuwe regeling voor hun examen", stelt de woordvoerster. De meeste examens zullen rond 13.30 uur opnieuw doorgaan.

De oorzaak van de rookontwikkeling wordt nog onderzocht. Niemand raakte gewond.