Fietser komt om bij ongeval met kusttram

Bij een verkeersongeval met de kusttram is vanmorgen in Bredene een 73-jarige fietser om het leven gekomen. Tussen Oostende en De Haan zet De Lijn momenteel pendelbussen in.

Het ongeval gebeurde rond 10.30 uur tussen de haltes Bredene-Aan Zee en Oostende-Duin en Zee. Een tram die richting Oostende reed, kwam er in botsing met een fietser, die het ongeluk niet overleefde. De tramchauffeur verkeert in shock en werd opgevangen door zijn collega's van De Lijn. De precieze omstandigheden van het ongeval moeten nog onderzocht worden. Daarom stuurde het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge een verkeersdeskundige ter plaatse.

"We willen ons oprecht medeleven betuigen aan de familie van het slachtoffer", aldus Inge Debruyne van De Lijn West-Vlaanderen. "We betreuren dit ongeval enorm." De Lijn doet al het mogelijke om ongevallen te voorkomen. "Op vlak van infrastructuur en bij de opleiding van chauffeurs, maar we zetten ook in op sensibilisering van de weggebruiker aan de kust. We doen een warme oproep om bij het naderen van de kusttram eraan te denken dat de tram altijd voorrang heeft en niet zomaar kan stoppen."

Momenteel is op het traject geen tramverkeer mogelijk. Daarom rijden er in beide richtingen pendelbussen tussen het station van Oostende en de halte De Haan-Zwarte Kiezel.