Freddie Mercury vliegt voortaan door de ruimte

De International Astronomical Union heeft een asteroïde naar Freddie Mercury vernoemd. Dat meldt gitarist Brian May van Queen in een video. Het nieuws valt samen met de 70e verjaardag van de overleden frontman van de rockgroep.
1986 AP

Asteroid 17473 Freddiemercury. Zo heet de asteroïde die naar Mercury is vernoemd. Het hemellichaam zweeft tussen Mars en Jupiter en heeft een diameter van 3,5 kilometer. Opvallend: het is ontdekt in 1991, het jaar waarin Mercury stierf aan de gevolgen van aids. 

Het is Queen-gitarist Brian May die het nieuws heeft bekendgemaakt met een video die gisteravond is vertoond tijdens een bijeenkomst van zo'n 1.250 fans in Zwitserland naar aanleiding van de verjaardag van Mercury. Vandaag zou hij precies 70 zijn geworden.

"Door deze naamgeving wordt Freddie's enorme invloed op de (muziek-)wereld vastgelegd", aldus May. "We hebben een leuk "adoptie"-certificaat ontvangen waarop staat dat Freddie beschouwd wordt als één van de grootste zangers aller tijden."

Meest gelezen