Hackers slaan toe op Twitteraccount Joke Schauvliege

Op het Twitteraccount van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) is een bijzondere tweet verschenen. Die alludeert op geheimen die CD&V en de N-VA in de doofpot zouden steken. Volgens haar woordvoerder is haar account gehackt.

"Ik vind het toch jammer dat de CD&V en de N-VA nog steeds geheimen verbergen van de bevolking. Dit kan niet meer. Hier doe ik niet aan mee!" Die opmerkelijke boodschap is om 19.50 uur vanavond op het Twitteraccount van Joke Schauvliege verschenen.

Haar woordvoerder Jan Pauwels is formeel: "Het account van minister Schauvliege is gehackt", vertelt hij aan deredactie.be. "Ze zal dit rapporteren. Momenteel probeert ze opnieuw toegang tot haar account te krijgen."

Dat laatste lijkt minder goed te verlopen dan verwacht. Om 20.40 is een nieuwe tweet op haar account verschenen die eveneens het werk van de hacker lijkt. "Mijn account is zeker niet gehackt! Wat is dat toch met die nieuws post?", leest die.

Wie achter de cyberinbraak zit, weet Pauwels niet. Evenmin heeft hij een idee over de geheimen waarop de hacker alludeert.