Herstel Juliette Gréco verloopt trager dan verwacht

Juliette Gréco zal nog niet meteen terugkeren naar het podium. De 89-jarige Franse chansonnière moest eind maart haar afscheidstournee onderbreken na een herseninfarct. Het was de bedoeling dat ze in september haar afscheidstournee zou hervatten maar die plannen zijn nu voor onbepaalde tijd opgeborgen. De zangeres herstelt namelijk minder goed dan gehoopt.

"Merci", de afscheidstournee van Gréco werd eind maart tijdelijk opgeschort na het herseninfarct van de zangeres. Het was de bedoeling dat de concertenreeks op 17 september zou worden hervat met een optreden in de Bretonse stad Vannes.

Vandaag echter liet een woordvoerder van het theater daar weten dat het concert niet doorgaat. "Mevrouw Gréco zal om gezondheidsredenen niet optreden op 17 september", klonk het in een mededeling.

Ook de persattaché van Gréco zelf weet niet wanneer de zangeres voldoende hersteld zal zijn om opnieuw op te treden. Juliette Gréco, die in haar gloriedagen ook wel "de mooie griet" werd genoemd, vierde op 7 februari van dit jaar nog haar 89e verjaardag op scène in het Parijse Théâtre de la Ville, dezelfde zaal als waar ze in 1968 voor het eerst haar grote succes "Deshabillez-moi" zong.

Gréco, "de muze van Saint-Germain des Prés", wou tijdens haar afscheidstournee alle legendarische plaatsen waar ze ooit heeft opgetreden nog een laatste keer aandoen.