Klachten over aanrandingen tijdens Duits stadsfestival

In de Duitse stad Essen zouden afgelopen weekend enkele vrouwen zijn aangerand tijdens een stadsfestival. De politie kreeg zeker vier klachten binnen van incidenten die doen denken aan de aanrandingen van oudejaarsavond in Keulen.
AFP or licensors
Archieffoto Keulen.

De incidenten deden zich voor tijdens het stadsfestival Essen Original dat afgelopen weekend plaatsvond. Op verschillende plaatsen in de binnenstad zouden zich incidenten hebben voorgedaan. Zeker vier vrouwen hebben aangifte gedaan van aanranding door "mannen met een migratie-achtergrond".

De vrouwen zouden zijn belaagd op een manier die doet denken aan de aanrandingen van oudejaarsavond in Keulen. Ze werden ingesloten door groepen jonge mannen en vervolgens betast of beledigd, mogelijk als afleidingsmanoeuvre voor zakkenrollerij.

De politie heeft drie verdachten aangehouden, maar die zijn inmiddels weer vrijgelaten.