Michel pas donderdag naar Kamercommissie Caterpillar

De vakbonden van Caterpillar in Gosselies worden morgen gehoord in de Kamercommissies. De directie van het bedrijf gaat niet in op de uitnodiging. Het debat met premier Michel en minister Peeters is dan weer verplaatst naar donderdag.

De commissies Bedrijfsleven en Sociale Zaken van de Kamer horen morgen de vakbonden van Caterpillar. De Belgische directie van het bedrijf gaat niet in op de uitnodiging om publiek te worden gehoord, omdat de procedure-Renault al in gang is gezet. Dat zegt de voorzitter van de commissie Bedrijfsleven Jean-Marc Delizée (PS).

Ook premier Charles Michel (MR) en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) zouden morgen naar de Kamer komen voor een debat over Caterpillar, maar dat is verplaatst naar donderdagnamiddag.

Groen is er niet over te spreken dat de directie geen uitleg komt verschaffen en dat ook de premier morgen niet komt. "Onbegrijpelijk", zegt Kamerlid Kristif Calvo. "De mensen van Caterpillar verdienen een hart onder de riem. Dit is een tweede kaakslag."