Proces tegen Bill Cosby start in de zomer van 2017

Het strafproces tegen de Amerikaanse acteur Bill Cosby is vastgelegd op 5 juni 2017. Cosby wordt beschuldigd van aanranding. De rechter in Pennsylvania liet wel verstaan dat het proces nog vervroegd kan worden als de nog hangende beroepen eerder afgerond worden.

Dat het proces relatief laat gepland is komt volgens rechter O'Neill doordat Bill Cosby's belangrijkste advocaat in februari, maart en april onvoldoende tijd heeft.

Bill Cosby wordt vervolgd omdat hij begin 2004 Andrea Constand zou hebben aangerand in zijn huis in een buitenwijk van Philadelphia, nadat hij haar had gedrogeerd met alcohol en pillen. De 79-jarige acteur gaf toe dat er "aanrakingen" waren geweest, maar dat dat met wederzijdse toestemming gebeurde.

Meer dan veertig vrouwen hebben Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. Een groot deel van de zaken is al verjaard. Enkel die van Constand kan leiden tot een straf voor Cosby.

Meest gelezen