Sotheby's veilt werk van James Ensor

Veilinghuis Sotheby's veilt op 27 september in Londen een reeks werken van James Ensor. De verkoop komt voor een tentoonstelling deze herfst in de Royal Academy of Arts in Londen, met als titel "Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans".
Archieffoto

In totaal 78 loten uit een bijna complete private collectie worden te koop aangeboden. Het betreft onder meer stedelijke landschappen, zeezichten, zelfportretten maar ook fantastische en religieuze scènes. De loten worden geschat op een waarde van meer dan 300.000 Britse pond (circa 357.000 euro). "La Belgique au XIXe siècle" maakt deel uit van de cataloog en wordt geraamd tussen 35.800 en 60.000 euro.

De stukken zijn te bezichtigen tijdens een voorafgaande expositie bij Sotheby's Brussel, op 8 en 9 september.