Twee doden bij helikopterongeval in Canada

In de Canadese provincie New Brunswick zijn twee mensen om het leven gekomen toen de helikopter waarin ze zaten neerstortte nadat die een hoogspanningskabel had geraakt. Dat hebben de autoriteiten gemeld. Een derde persoon raakte gewond bij het ongeval.

De helikopter botste rond 16.00 uur (21.00 uur Belgische tijd) om een nog onbekende reden tegen de hoogspanningskabel in Flatlands en raakte uit balans, aldus de Canadese koninklijke gendarmerie, die bevoegd is voor het onderzoek. Volgens de krant L'Acadie Nouvelle stortte de helikopter vervolgens in een rivier.

Door het ongeval zaten 14.000 gezinnen in het noorden van New Brunswick en in de naburige provincie Québec zonder stroom.

Een team van onderzoekers heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de crash.