VS en Rusland vinden geen akkoord over Syrië

In de marge van de G20 hebben Rusland en de VS géén akkoord gevonden over betere samenwerking en zelfs een wapenstilstand in Syrië.

In de marge van de G20 in China spraken de Russische buitenlandminister Lavrov en zijn tegenhanger Kerry een weekend lang over een wapenstilstand. Dat lijkt haast een utopie - uiteindelijk zullen de Syriërs dat zelf moeten belissen.

Maar even was er goede hoop dat er een akkoord zou gevonden worden. Zeker als het over een betere samenwerking ging: de Russen, die Assad ondersteunen, en de Amerikanen, die de rebellen ondersteunen, zouden beter kunnen samenwerken in de strijd tegen het terrrorisme. Door bijvoorbeeld samen terroristische doelwitten te vinden en samen ook te proberen om burgerdoden te vermijden. 

Maar ondanks de humanitaire crisis in Syrië en de vele doden, is dat dus niet gelukt, zo heeft de Amerikaanse regering aan CNN laten weten. Vandaag vond ook een gesprek tussen Barack Obama en Vladimir Poetin plaats, en ook dat kende geen succes.