Zusjes trekken bruidsjurk aan voor glimlach van zieke vader

We zijn niet verloofd, en dat zit er ook niet meteen in, en als dat gebeurt, is wellicht onze vader al dood. Dat moet de tweeling Sarah en Becca Duncan (23) uit Texas gedacht hebben toen ze een fotosessie hielden met hun vader die aan alzheimer lijdt. De zusjes hadden zich piekfijn uitgedost als bruid.

De zusjes waren aan het dollen toen ze op het idee kwamen. "We beseffen dat onze vader meer dan waarschijnlijk een huwelijk van ons niet haalt. We zijn gewoon realistisch", legt Becca uit aan ABC News. Vader Scott (80) lijdt sinds 2012 aan de ziekte van Alzheimer en werd recent opgenomen in een verzorgingstehuis omdat hij dag en nacht hulp nodig heeft.

De professionele fotosessie duurde hoogstens 10 minuten in de voortuin van de buren. Maar verliep perfect. "Het beste ooit. Toen hij ons zag in een trouwjurk en toen die glimlach kwam... Het betekende zo veel voor ons", vertelt Becca.

De zusjes konden op heel wat steun rekenen. Hun moeder stond in voor de make-up en regelde de fotografe. Vrienden en familie schonken de bruidsjurken en -boeketten weg.

Sarah denkt dat sommige mensen de fotosessie raar zullen vinden of ze begrijpen het niet. "We wilden dit moment op foto vereeuwigen, nu we nog kunnen." De meisjes hebben momenteel een relatie. Trouwen is een volgende stap, echter niet voor meteen.

"Elke meisje droomt van een groots huwelijk en haar vader die haar begeleidt op weg naar het altaar. Het zou ongelofelijk zijn mocht dat kunnen met onze eigen vader. Hij is onze held en was dat ook toen we opgroeiden", zegt Becca. "Als dat niet zou lukken, hebben we tenminste deze herinnering."

lees ook