14-jarig meisje ontsnapt na ontvoering in Willebroek

In Willebroek is gisteren een 14-jarig meisje ontvoerd toen ze naar huis wandelde, maar ze kon ontkomen. Politie en parket zijn op zoek naar getuigen. Intussen zal er -zolang het politieonderzoek loopt- extra gepatrouilleerd worden in de omgeving van scholen.
Op dit kruispunt kon het meisje uit het minibusje springen (Google Street View)

Het meisje was volgens het parket op weg van school naar huis. Rond 16.40 uur stapte ze van de bus af aan het August Van Landeghemplein in Willebroek, in de Kapellenboslaan merkte ze aan de kant van de weg een donker minibusje op.

Even verderop werd een zak over haar hoofd getrokken en werd ze in het minibusje getrokken. Het busje vertrok, maar het meisje slaagde erin zich te bevrijden en aan het kruispunt van de Boomsesteenweg met de Hoeikensstraat uit het busje te springen. Thuisgekomen hebben haar ouders de politie gecontacteerd. 

Politie en parket zoeken getuigen

Het onderzoek is volop aan de gang en de speurders, die naar eigen zeggen geen reden hebben om aan het verhaal van het meisje te twijfelen, zijn op zoek naar getuigen: mensen iets van de feiten hebben gezien of die het donker minibusje hebben opgemerkt in de Kapellenboslaan. Ook op de plaats waar het slachtoffer uit het voertuig is kunnen springen aan de Boomsesteenweg zouden er op dat ogenblik nog andere voertuigen aanwezig geweest zijn.

Alle informatie die nuttig kan zijn voor het onderzoek is welkom bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/464.464.

Extra bewaking aan scholen

Intussen raakte vanavond ook bekend dat er tijdelijk extra politiebewaking komt in de omgeving van de scholen in de zone Mechelen-Willebroek en dat zolang het politieonderzoek loopt. De agenten zullen zowel in herkenbare politiewagens als in burger patrouilleren.

"De feiten van maandagavond zijn dermate ernstig dat het onderzoek absolute voorrang krijgt, maar dat we ook op het terrein alle mogelijke middelen inzetten om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken", aldus burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek.