228 mensen verliezen baan bij IBM

De directie en werknemers van IBM België hebben een akkoord bereikt over het collectief ontslag dat in maart werd aangekondigd. Uiteindelijk zullen 228 mensen hun baan verliezen.

In maart maakte IBM België bekend dat het 233 van de 1.498 banen zou schrappen. De directie en de werknemers zijn het nu eens geraakt over dat collectief ontslag, zo bevestigen de vakbond ACOD en een woordvoerder van het bedrijf.

Volgens de vakbond zullen uiteindelijk 228 mensen hun job verliezen bij IBM. Het protocolakkoord voorziet dat minstens de helft van de werknemers vrijwillig het bedrijf zal verlaten, via een ontslag of via een pensioenplan dat IBM reeds heeft vooropgesteld.

Volgens Jan Meeuwens van de ACOD hebben de werknemers "quasi unaniem" het plan aangenomen.

Bij IBM België zijn voorlopig nog 1.498 werknemers actief. Het bedrijf bevestigt het akkoord, maar wenst verder geen commentaar te geven.