"Dat is toch Nina Dobrev, niet?"

Met een praktijk van 10 jaar lang achter de kiezen en op basis van 1.000 klanten die bij hem passeerden, construeerde de Britse plastische chirurg Julian de Silva vorige week het meest gewenste gezicht. Inclusief de kaken van Angelina Jolie, de kin van Selena Gomez en de lippen van Penelope Cruz. Het resultaat van alle wensen van vrouwen die iets aan hun gezicht wilden veranderen mocht gezien worden. Al bleek het eindresultaat eigenlijk niet meer dan een foto van een populaire Amerikaanse actrice.

"Wanneer een klant op consultatie komt, heeft die vaak een foto van een bekend iemand bij. "Ik wil graag op die persoon lijken", is dan de mededeling", aldus de Silva op nieuwswebsite The Mirror. Daar zaten ook nog onder meer de wenkbrauwen van Jennifer Lopez en de neus van Kate Middleton bij. "Het gaat hier om de mooiste vrouwen in de wereld, wie wil er niet op hen lijken?", voegde hij er op nieuwswebsite Express aan toe.

Het viel acteur Zach Roerig onmiddellijk op dat hij dat "geconstrueerde" gezicht goed kende. Roerig speelde in de tv-serie "The vampire diaries" immers samen met Nina Dobrev en de foto die de Silva de wereld ingestuurd had was bijna een kopie van een foto van de 27-jarige actrice. "Hij mag dan beweren dat hij het ideale gezicht zelf samengesteld heeft, het gaat hier gewoon om een licht bewerkte foto van Nina Dobrev", besloot nieuwswebsite Metro dan ook.

Dobrev vond de plotse aandacht wel grappig. Iets wat niet kon gezegd worden van 2 tv-ankers van Fox 5, van wie het gezicht boekdelen sprak tijdens de bespreking van dit "meest gewenste gezicht":

lees ook