"Ik was niet aan het flirten en heb niet naar haar gefloten"

Nieuwsmedia genoten eind vorige week van de Britse bouwvakker Sam Wayne, nadat hij een selfie van prins William en zijn echtgenote Kate tijdens een bezoek aan Cornwall op Facebook gepubliceerd had. De goedlachse spierbundel liet zich de aandacht aanvankelijk welgevallen ("I’ve made the royals famous again"), maar las tegelijkertijd dat hij "duidelijk flirtte met de hertogin van Cambridge" en dat hij oneerbiedig naar haar "met zijn vingers gefloten had". Uit dat laatste leidde hij dan weer af dat het de media om niets anders te doen was dan om "bouwvakkers te stereotyperen". Voor hem allemaal een bewijs van "how full of shit the papers are". De 36-jarige Wayne, getrouwd en vader van één kind, reageerde dan ook enigszins geërgerd op zijn 5 minuten roem.

Wayne op nieuwswebsite Express: "Ik heb op geen enkel moment ook maar iemand met de vingers in de mond horen fluiten naar de hertogin. Sommigen zeiden wel dat ze er goed uitzag. Voor het overige toonde iedereen daar aanwezig het nodige respect. Niemand deed of zei ook maar iets negatiefs in haar richting."

"Ook al ben ik meer dan tevreden met mijn vijf minuten roem, toch vond ik het vreemd dat de opmerkingen vooral gingen over het beeld dat men van bouwvakkers heeft. Dat stereotiepe beeld zal door mijn reactie niet veranderen, dat besef ik. Ik beweer ook niet dat dat niet bestaat. Maar in dit geval was iedereen beleefd."

"Mijn vrouw moet niets vrezen. Ik kan soms nogal ondeugend uit de hoek komen, maar dat was hier zeker niet het geval. Dat Kate zo moest lachen, was niet door mij, maar door een opmerking van William. Die zei namelijk: "Dat zal wel een verschrikkelijke selfie zijn."" In ieder geval veranderde Wayne volgens Daily Mail zopas zijn profielfoto op Facebook, waarbij zijn vrouw nu centraal staat.

Op Facebook liet Wayne nog weten dat hij nu op vakantie vertrekt naar Ibiza: "Het wordt hoog tijd dat aan dit selfie-verhaal een eind komt."

lees ook