Arbeider zwaargewond bij afbraak reuzenrad in Nieuwpoort

Bij de afbraak van een reuzenrad in Nieuwpoort is een 28-jarige arbeider zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust. De Nederlander kwam ten val toen het reuzenrad kantelde.

Het arbeidsongeval gebeurde rond 11.10 uur op het Loodswezenplein in Nieuwpoort-Bad. De afbraakwerken waren ongeveer halverwege toen het reuzenrad kantelde. Een 28-jarige Nederlander viel een viertal meter naar beneden en kwam twee meter boven de grond gekneld te zitten in de metalen constructie.

De brandweer had ongeveer een kwartier nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Hierbij kregen ze de hulp van paracommando's die toevallig in de buurt op oefening waren.

De arbeider werd uiteindelijk met ernstige verwondingen aan zijn armen, benen en rug afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne. De man verkeert niet in levensgevaar. Een 30-jarige Roemeense arbeider kon nog net op tijd wegspringen. Hij liep lichte verwondingen op aan zijn schouder.

Het parket van West-Vlaanderen stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het dossier zal opgevolgd worden door het arbeidsauditoraat.