Bart Eeckhout wordt opiniërend hoofdredacteur van De Morgen

De Persgroep Publishing heeft Bart Eeckhout benoemd tot opiniërend hoofdredacteur van De Morgen. Dat meldt de krant op haar website. Samen met hoofdredacteur An Goovaerts komt hij zo aan de leiding van de krant te staan.

De Morgen heeft opnieuw twee hoofdredacteurs. In april raakte bekend dat Lisbeth Imbo haar job als hoofdredacteur bij de krant neerlegde. Haar collega An Goovaerts kwam zo alleen aan het hoofd van de krant te staan.

Vandaag krijgt die laatste opnieuw een collega aan haar zijde met Bart Eeckhout. Hij wordt opiniërend hoofdredacteur, zo meldt De Persgroep Publishing. Op dit moment is hij nog politiek commentator bij de krant. In het verleden was hij er onder meer chef Cultuur en chef Politiek.

"Als opiniërend hoofdredacteur mag ik doen wat ik het liefste doe", zegt hij. "Ik blijf zelf stukjes schrijven en ga collega's stimuleren om hun journalistieke talent ten volle te laten ontbolsteren."