Beleeft koning Filip een rustige avond op zijn terras?

Op het officiële Twitteraccount van het Paleis is een opmerkelijke tweet verschenen. "Quiet evening on the terrace" stond even te lezen bij een snapshot. De tweet is inmiddels alweer verwijderd. Het Paleis heeft geen idee wie de boodschap heeft verstuurd.

Het was een lieflijke boodschap die vanavond omstreeks 20.30 op het Twitteraccount van het Paleis is verschenen. "Quiet evening on the terrace", luidde die, gevolgd door twee icoontjes van een kat en een twijg. De bijhorende foto was al even rustgevend. Die toonde wat planten, een kat, een balustrade en op de achtergrond een flatgebouw. Mogelijk was het kiekje in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe genomen.

Was het koning Filip die even op zijn terras verpoosde en dat met de Belgen wou delen? "Zeker niet", vertelt woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw van het Paleis aan deredactie.be. "Het Paleis heeft deze tweet niet verspreid. We hebben hem al snel opgemerkt en meteen verwijderd."

Van hackers is volgens De Bauw geen sprake. "We hebben nog steeds toegang tot het account. Het paswoord delen we niet aan derden mee." Was het dan mogelijk een medewerker die toegang tot het account heeft die de tweet per ongeluk verstuurde? "Uitgesloten", klinkt het formeel.

Wie de tweet dan wel heeft geplaatst, blijft dus een raadsel. Het Paleis zal het voorval nu aan Twitter melden om te vermijden dat dit nogmaals gebeurt.

(lees verder onder de foto)

"Ik voel me goed als Koning!"

Hoe dan ook is het niet de eerste keer dat een bizarre tweet op het Twitteraccount van het Paleis verschijnt. In september 2013 was plots de opmerkelijke boodschap "Ik voel me goed als Koning! Leve België!" te lezen. Ook toen ontkende het Paleis dat koning Filip de boodschap zelf had verstuurd.

Achteraf bleek de tweet het werk van een Nederlandse journalist die ooit de eigenaar van het Twitteraccount was geweest, maar het na de troonswisseling aan het Paleis cadeau had gedaan. Zelf bleef hij echter de toegang tot het account behouden. Met zijn stunt wou hij het Paleis waarschuwen voorzichtig met sociale media om te springen.

lees ook