Clinton slaat aanbod af om ook naar Mexico te gaan

Presidentskandidate Hillary Clinton heeft een uitnodiging afgeslagen van de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. Vorige week bracht haar rivaal Donald Trump een blitzbezoek aan Mexico. Clinton volgt dat voorbeeld dus niet.

Peña Nieto nodigde vorige maand beide Amerikaanse presidentskandidaten uit in Mexico. Trump ging op dat aanbod in en vloog vorige woensdag naar Mexico-stad voor een ontmoeting met de Mexicaanse president.

Na het bezoek was er heel wat discussie over wat er al dan niet gezegd was over Trumps controversiële voorstel om een muur te bouwen op de grens tussen Mexico en de VS. Clinton had het daarna over een "beschamend internationaal incident".

Het campagneteam van Clinton bevestigt dat ze niet op de uitnodiging ingaat. Een reden wordt er niet gegeven.