Constructieve gesprekken Lufthansa-Brussels Airlines

Brussels Airlines en moederbedrijf Lufthansa voeren constructieve gesprekken over een eventuele volledige overname van de holding SN Airholding, de koepel boven Brussels Airlines. Eerder was gemeld dat Lufthansa volgende week al zal beslissen of het SN Airholding volledig overneemt, maar dat blijkt voorbarig.

Momenteel bezit Lufthansa 45 procent van de aandelen van SN Airholding. De Duitse maatschappij beschikt al jaren over de mogelijkheid om Brussels Airlines volledig over te nemen, maar heeft tot nu toe steeds de kat uit de boom gekeken.

Eerder was gemeld dat de raad van bestuur van Lufthansa volgende week al zou beslissen of de Duitse maatschappij ook de resterende 55 procent aandelen in SN Airholding overneemt, maar dat is voorbarig zegt de raad van bestuur van Brussels Airlines.

Er was ook gezegd dat de kans groot was dat Brussels Airlines in zijn huidige gedaante en bedrijfsvorm nog minstens twee jaar verder zou kunnen werken, maar ook dat kan de raad van bestuur niet bevestigen. Er wordt constructief gepraat en er zijn verschillende scenario's mogelijk, maar een beslissing wordt nog niet snel verwacht, zo zei woordvoerder Geert Sciot.