Drukkerij De Standaard in Groot-Bijgaarden sluit eind 2021 de deuren

Printing Partners is van plan om zijn drukkerij in Groot-Bijgaarden, waar De Standaard en een deel van Het Nieuwsblad worden gedrukt, eind 2021 te sluiten. De activiteiten zullen worden geconcentreerd in Paal-Beringen. Dat meldt het bedrijf zelf.

De intentie tot collectief ontslag en tot sluiting van de drukkerij in Groot-Bijgaarden werd vandaag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er werken "enkele honderden mensen", zegt Frank Jaspers, woordvoerder van de krantengroep Mediahuis.

"Ondanks de grote uitdagingen in het printmedialandschap - gekenmerkt door een dalende oplage en een stijgende vraag naar digitale krantenproducten - blijven wij geloven in een toekomst voor de papieren krant", stelt Paul Huybrechts, de gedelegeerd bestuurder van Printing Partners, in een persbericht.

"Om de continuïteit van de print binnen de groep te waarborgen, stellen we nu ons investeringsplan voor dat gepaard gaat met een intentie tot centralisatie van de activiteiten op één site. Door deze aankondiging enkele jaren vooraf te doen, zouden we bijkomende mogelijkheden kunnen creëren om tot sociaal aanvaardbare oplossingen te komen voor onze medewerkers."

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de toenmalige krantengroepen Corelio en Concentra, die later fuseerden tot Mediahuis. Bij Printing Partners was niet onmiddellijk iemand bereikbaar voor meer uitleg.