Italiaan krijgt elektricteitsrekening van ruim 65.500 euro

Een man in Rome heeft een elektriciteitsrekening van meer dan 65.500 euro ontvangen. Volgens Daniele Camette Aspri heeft hij altijd zijn rekeningen op tijd betaald. De energieleverancier Acea had hem enkele dagen geleden een eindafrekening van de afgelopen tien jaar gestuurd. Hij heeft nu een advocaat onder de arm genomen om tegen de megabetaling te protesteren.

De fotograaf uit Rome postte op Facebook een foto van een nagemaakte megarekening. "Ik ben wanhopig, ik heb gehuild, ik zag mijn leven en dat van mijn gezin in duigen vallen", schreef hij.

Acea deelde mee dat het zijn claim handhaaft. "We bevestigen de juistheid van de berekening, wat betreft het verbruik van signore Cametti", klinkt het. De klant heeft het recht om bezwaar tegen de rekening aan te tekenen en het bedrag in termijnen te betalen.

Er wordt nu onderzocht hoe het bedrag zo hoog is kunnen opklimmen. Cametti riep inmiddels op zijn Facebook-pagina op tot crowdfunding voor de megastroomrekening.

 

lees ook