Naast uitvaart ook wake voor Jordy

De geldinzamelactie om een uitvaartplechtigheid voor Jordy te betalen, is zo'n groot succes dat er komende zaterdag een extra wake wordt georganiseerd. "De vraag daarnaar was enorm groot."

De crowdfundingsactie die een koppel uit Steenokkerzeel enkele dagen geleden startte, kende een moeizame start, maar kwam gisteren plots op gang. Waar er gisterenochtend nog maar 350 euro bijeen was geraapt, staat de teller ondertussen op 8.950 euro.

Een deel van het geld heeft de moeder aanvaard om de uitvaart van komende donderdag te bekostigen. Zo komen er bloemen, een gedenksteen en herdenkingsprentjes voor alle aanwezigen.

"Oorspronkelijk gingen we enkel een wake organiseren als de moeder het geld niet zou willen aanvaarden voor de uitvaart", zegt initiatiefnemer Jef Verbeeck aan VRT Nieuws. "Maar de vraag naar een wake was heel groot, vooral van mensen die er donderdag niet kunnen bijzijn. De begrafenisondernemer zal die nu organiseren."

De herdenking zal komende zaterdag plaatsvinden om 14.30 uur in het stadspark van Ninove. Iedereen is welkom. "Er zullen bloemen worden gelegd en herdenkingsprentjes worden uitgedeeld."

Het resterende bedrag van de inzamelactie gaat naar  jeugdhulpwerking.