Raadkamer verlengt aanhouding verdachte van steekpartij Ukkel

De 52-jarige Filipijnse vrouw die op 22 augustus in Ukkel drie personen heeft neergestoken, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De vrouw is in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en verboden wapenbezit.
Aurore Belot

De steekpartij deed zich op 22 augustus voor op de Waterloosesteenweg in Ukkel, rond 16.30 uur. In een bus van de MIVB kreeg de vrouw het aan de stok met andere passagiers, die ze vervolgens aanviel met een mes. Twee mensen raakten daarbij gewond. De vrouw stapte vervolgens van de bus en verwondde nog een derde persoon.

De politie kwam ter plaatse en probeerde de vrouw te bedwingen. Toen de vrouw de bevelen van de politie niet opvolgde, schoten de agenten haar neer met twee kogels. Die raakten haar in de arm en het bovenlichaam. Door haar verwondingen kon de onderzoeksrechter haar pas vorige week verhoren en onder aanhoudingsbevel plaatsen.

De aanleiding voor de feiten is nog steeds niet helemaal duidelijk. "Mijn cliënte zegt dat ze bang was dat iemand haar tas wou stelen", aldus meester Benoit Lemal, advocate van de vrouw. "Ik vrees dat ze de pedalen heeft verloren. Volgens haar dochter gaat het al zo'n jaar of twee niet goed met haar en ik sluit niet uit dat ze in aanmerking komt voor een internering. Dat zal afhangen van het verslag van de psychiater die door de onderzoeksrechter is aangesteld."