Verdachte bekent moord in Dadizele

Een van de verdachten van de dodelijke schietpartij in Dadizele heeft bekend. Het gaat om een man van 26 uit Dadizele. Volgens zijn advocaat is het schot per ongeluk afgegaan en kende de man het slachtoffer uit Antwerpen helemaal niet.

De verdachte zegt dat hij het slachtoffer per ongeluk heeft neergeschoten tijdens een ruzie om een mislukte cannabisdeal. Hij heeft de speurders ook gezegd waar ze het wapen kunnen vinden.

Volgens de man had hij helemaal niet de bedoeling om te schieten en is het schot per ongeluk afgegaan. Hij zegt ook dat hij het slachtoffer niet kende.

De 26-jarige, die twee weken geleden is opgepakt, is vijf uur lang ondervraagd, en is dan uiteindelijk tot bekentenissen overgegaan, zegt zijn advocaat Steven Hendryckx. "Mijn cliënt heeft een volledige verklaring daarover afgelegd en hij heeft heel duidelijk gemaakt dat het helemaal niet zijn intentie was om te schieten, en zeker niet om iemand te raken. Het schot is per ongeluk afgegaan en heeft gelukkig dan ook een van zijn vrienden niet geraakt, maar per ongeluk natuurlijk iemand uit het Antwerpse die hij totaal niet kende", zo zei de advocaat.

Bij de schietpartij werd op 15 augustus even voor middernacht een man van 20 uit Antwerpen op straat doodgeschoten.

In totaal werden in de zaak zeven mensen aangehouden, twee twintigers uit Antwerpen, een man van 26 uit Dadizele, een man van 27 uit Gent, een twintiger uit Menen en twee weken geleden nog twee mannen uit Dadizele, dat een deelgemeente is van Moorslede.

De Antwerpenaars, vrienden van het slachtoffer, werden onder voorwaarden vrijgelaten, van de Gentenaar werd spoedig duidelijk dat hij niets met de zaak te maken had, en dus werd ook hij vrijgelaten. Later werd ook de 26-jarige uit Dadizele vrijgelaten onder voorwaarden, maar hij schond die en werd opnieuw aangehouden.