Zeker 1.000 cannabisstekken gevonden in Limburg

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen heeft vandaag op drie plaatsen in Maasmechelen cannabistelers ontmaskerd. In de Kannegatstraat in Boorsem bij Maasmechelen werd onder meer een wietplantage met een groot aantal moederplanten en ongeveer 1.000 cannabisstekken ontmanteld. De bewoners, een 55-jarige man en een 44-jarige vrouw, zijn opgepakt en aangehouden.
Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved

Ook buiten de woning werden enkele planten aangetroffen. De Civiele Bescherming werd erbij gehaald om de plantage en het bijhorende materiaal op te ruimen.

In de tuin van een woning in de Heirstraat ontdekte de politie dan weer zeven grote volwassen buitenplanten. In het huis lag een deel van de oogst. De politie nam de oogst in beslag en de buitenplanten werden vernietigd. De bewoner zal op een later tijdstip verhoord worden. Hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Tot slot troffen de speurders in de Schoolstraat in Opgrimbie (Maasmechelen) een zogenoemde growtent aan. Er waren geen planten meer aanwezig, maar de politie stootte wel nog op een deel van de oogst. De growtent werd vernietigd. De bewoner zal ook voor de rechtbank moeten terechtstaan.