"Als jullie op de weg rijden, dan rij ik wel op het fietspad"

Geduld is een schone deugd. Maar het is niet altijd iedere autobestuurder gegeven. Een Britse wielerclub kon dat het afgelopen weekend ervaren op de weg tussen Rampton en Cottenham in Engeland. Toen een auto achter de renners verscheen, bleek de bestuurder zo geïrriteerd dat hij links voorbijstak en daarvoor het pad dat naast de weg lag, gebruikte. Daarbij schreeuwde hij de renners toe met: "Als jullie op de weg rijden, dan zal ik wel dit fietspad gebruiken", inclusief een opgestoken middenvinger, aldus de renners. De politie onderzoekt de zaak.

Het filmpje verdeelt het internet intussen. Voor de ene groep hadden de renners, gezien de aanwezigheid van een (fiets)pad, beter de weg verlaten om hierop te rijden. Ze verwijten de renners een egoïstische houding en voegen eraan toe: "Dit is de reden waarom renners zo gehaat worden."

Voor de andere groep doen de renners niets verkeerds en kiezen ze voor de veiligste optie. In tegenstelling tot de keuze voor een pad dat misschien gebruikt wordt door fietsers én voetgangers, inclusief onverwachte obstakels zoals putten.

Hier beneden kunt u de aanleiding van de discussie bekijken:

lees ook