"Een zot moment in mijn al even zotte leven"

Oscarwinnares Brie Larson publiceerde eind vorige week een foto uit haar oude doos -de foto dateerde van 12 jaar geleden-, waarop te zien was hoe ze een dolfijn over de buik wreef. Maar daarbij had ze duidelijk buiten sociale media gerekend. Ze kreeg onmiddellijk een veelvoud van verwijten van dierenmishandeling naar het hoofd gesmeten. Het werd zelfs zo erg dat ze het nodig achtte zich te verontschuldigen.

"Dolfijnen in gevangenschap houden voor de entertainment van toeristen, met de indruk dat die dieren dat leuk vinden", was een van de meest gehoorde reacties op de foto. Larson, die dit jaar voor haar rol in "Room" een Oscar van beste actrice in ontvangst mocht nemen, voegde snel de opmerking aan haar foto toe dat ze dierenmishandeling niet steunt.

Toen de negatieve reacties bleven, stuurde de 26-jarige Larson een uitgebreidere verontschuldiging de wereld in:

"Die foto is de weergave van een zot moment in mijn al even zotte leven. Ik was vergeten door contact met sociale media en zoals blijkt in interviews dat jullie mij niet helemaal kennen en niet weten waar ik voor sta. Wel, ik sta achter het welzijn van alle dieren."

"Ik verontschuldig me mocht deze foto de indruk wekken dat ik dierenmishandeling goedkeur. Ik vind dat geen enkel levend wezen mishandeling verdient. We moeten ons ervan bewust zijn dat we fouten zullen blijven maken, maar dat we samen daarvan kunnen leren."

Meest gelezen