Burenruzie loopt uit de hand

"Zie je buren graag." Deze slogan maakte alvast weinig indruk op John Higdon en Edgar McLellan uit Drummonds, Tennessee (VS). Afgelopen weekend liep een ruzie tussen hen beiden danig uit de hand: McLellan besloot immers het huis van Higdon te slopen met een graafmachine. Van het huis bleef uiteindelijk weinig over. Beide mannen werden door de politie meegenomen, maar zijn intussen op borgtocht vrijgelaten.

Het resultaat van de vernielzucht: de muren van het huis waren ingestort, er slingerden meubels in open lucht rond, de waterleiding was geraakt en er lag puin van de plafonds op de grond. "Er blijft nauwelijks iets over", liet de broer van John Higdon aan nieuwszender Fox 13 weten.

Volgens de politie lag een langdurige burenruzie aan de basis van dit voorval, die afgelopen weekend geëscaleerd is. Higdon heeft toen het eerst naar de politie gebeld, met de mededeling dat er gecamoufleerde mensen in de nabijheid van zijn huis rondliepen. Volgens Higdon zou het gaan om werknemers van McLellan. Om hen schrik aan te jagen, schoot hij op hen ("Iedereen schiet hier met wapens"). Tot ongenoegen van McLellan die dus de grote middelen inzette.

"Ik ben blij dat er niemand gewond geraakt is en dat beide mannen gearresteerd zijn", aldus de plaatselijke sheriff. De mannen worden eind deze week voor de rechter verwacht.

lees ook