Eva Daeleman schrijft boek over beslissingen nemen

In februari komt het tweede boek van MNM-dj Eva Daeleman uit. Het krijgt de titel "Het jaar van de hond". "Mijn boek gaat over het feit dat je soms onverwachte beslissingen neemt, die je leven compleet overhoop gooien op een positieve manier", zei Daeleman vanochtend aan haar collega Peter Van de Veire op MNM.
© VRT Joost Joossen

"Op 20 december 2015 is bij mij de omslag gekomen", zegt Daeleman. "Op die dag is Olav, mijn hond, in mijn leven gekomen." Hoewel de presentatrice bang was van honden, heeft ze toen toch beslist een hond in huis te halen. "Maar het gaat niet alleen over honden", zegt ze. "Het zijn allemaal leuke korte verhalen."

Begin december vorig jaar maakte Daeleman bekend dat ze een burn-out had. Ondertussen is ze alweer aan de slag bij MNM. Haar eerste boek "Factor 25" ging over haar rondreis in Azië. Wat een droomreis moest worden, werd een gevecht met zichzelf.